Heb je wat ruimte over? En sta je open voor het tijdelijk helpen van een vluchteling? Een vluchteling met verblijfstatus die nog geen woningruimte heeft gevonden. Dan kan je deze helpen door een tijdelijke logeerplek aan te bieden. Via de zorgvuldige organisatie TakeCarebnb.

Power-deelnemers Adriaan van Es en Anne-Marie Raat hebben inmiddels twee keer een logé gehad via TakeCarebnb. Een Syrische ingenieur met een fulltime baan heeft drie maanden bij hen ingewoond. Een jonge arts uit Jemen heeft zelfs acht maanden bij hen verbleven. Met beide personen hebben ze nog regelmatig contact. Dit omdat het zo goed is bevallen.

Hun ervaring is dat TakeCarebnb er veel aan doet om een goede match tot stand te brengen. Statushouders die in aanmerking komen, moeten voldoende Engels spreken en geen serieuze problemen hebben. Adriaan en Anne-Marie hebben deze vluchtelingen mede bijgestaan met vinden van hun weg bij de gemeente en andere nuttige organisaties.

Wil je er meer over weten en kijken of dit bij je past. Kijk dan op Takecarebnb – Open je wereld

De kern van TakeCarebnb is of je ruimte in je hart hebt, en in je huis, om drie maanden een statushouder te laten logeren.