Natuurlezing ‘Biomimicry’ (Extern)

Datum/Tijd: di 22 oktober 2024, 20:00 - 22:00

Een honingbij heeft hersenen die kleiner zijn dan een sesamzaadje. Toch kan ze sneller en nauwkeuriger beslissingen nemen dan de mens. Dat zou je als mens wel graag afkijken! Oplossingen voor onze grote uitdaging om samen een gezonde, duurzame wereld te creëren, zijn volop om ons heen te vinden. Ze zijn verborgen in de vernuftige strategieën van de natuur, zoals de besluitvorming van de bijen. Om er gebruik van te maken, moeten we anders (leren) kijken.

Annemarit van Broekhoven laat ons op dinsdag 22 oktober vanuit een ander perspectief naar de natuur kijken. Een plek waar een volledig circulaire economie al bestaat, bruisend van groene chemie en draaiend op duurzame energie. Daar waar bureaucratie schittert door afwezigheid en samenwerking hoog in het vaandel staat. Organismen, met al hun mooie en minder mooie kanten, bereiken precies wat wij, mensen, nastreven: op een duurzame manier leven op aarde én een gezonde planeet achterlaten voor de volgende
generaties. Het vakgebied biomimicry draait om het leren van de natuur – over handig gereedschap, duurzame materialen en samenwerken – en het toepassen van haar strategieën op onze menselijke uitdagingen.

Kom naar de lezing, verwonder je en laat je inspireren door het
enthousiasme van Annemarit!  Een aantal daarvan: de spin als het schaap met de vijf poten, mosselen als receptleveranciers van medische lijm, bomen als lichtgewicht constructeurs, zwermen als experts in zelfsturende systemen, eieren als inspiratie voor duurzame verpakkingen.

Wanneer             dinsdag 22 oktober ‘24, 20:00-22:00 uur
Waar                    Het Groene Huis, Schothorsterlaan 21
Toegang              Gratis (max. 80 bezoekers). Reserveren niet nodig.
Online volgen      <us06web.zoom.us/j/87482740917?pwd=diy0qvA418Ooo9ECasaQnwiybAOSJn.1>

 

 

Datum/Tijd: di 22 oktober 2024, 20:00 - 22:00