Sietse la Roi: Het verhaal in zijn boek ‘Schaakbord Aarde’

27 plaatsen beschikbaar
Datum/Tijd: do 14 november 2024, 14:00 - 16:00

Wat heeft je bewogen om dit boek te schrijven, is me dikwijls gevraagd. Het eenvoudige antwoord is: “het is altijd iets wat ik graag hebben willen doen”. Maar er is meer. Ik heb een verhaal willen schrijven/vertellen voor mijn kleinkinderen. Het verhaal in het boek is voor hen nu nog veel te moeilijk en daarmee is het een verhaal geworden voor ouders en grootouders. De mysterieuze hoofdpersoon in het boek houdt ons, mensen, een spiegel voor. Het is, zoals een lezer het mooi verwoordde: “een verhaal dat een aanzet kan zijn om met elkaar in gesprek te gaan over wie we zijn en wat ons menselijk maakt”. Om het verhaal op een ‘levendige’ manier onder de aandacht te brengen, heb ik een PowerPointpresentatie gemaakt. Deze presentatie kan beschouwd worden als de rode draad die door het boek loopt. In het boek is een belangrijke rol weggelegd voor het Canto Ostinato van Simeon ten Holt. In de presentatie komt deze muziek terug.

Om enig idee te krijgen waar het boek overgaat zie de recensies in de volgende links:

boekhandelriemer.nl/schaakbord-aarde/9789493343245/ .
www.hebban.nl/recensie/mieke-schepens-over-schaakbord-aarde.

De Algemene Boekhandel (Leusderweg) en Riemer Boekhandel (Emiclaerhof) hebben een aantal exemplaren liggen. Sietse kan ook ter plekke signeren.

Sietse la Roi (1953) is opgegroeid in de Friese havenstad Harlingen. Na een strenge basisschool en het dogmatisme van de kerk voelde de HBS voor hem als een verademing. Er ging een (nieuwe) wereld open! Na de HTS in Zwolle volgden diverse technische functies. De laatste tien jaar was hij als zzp’er werkzaam voor zorgorganisaties. Sport heeft altijd een belangrijk onderdeel van zijn leven uitgemaakt.

Datum/aanvangstijd:       14 november 2024, 14:00 – 16:00 uur
Locatie:                                Het Boekhuis, Zonnehof 12, 3811 ND  Amersfoort
Aantal deelnemers:          Minimaal 15 en maximaal 30
Kosten:                                € 6,00 p.p. (incl. koffie en thee)

Aanmelden via het aanmeldformulier hieronder.

Is de lezing volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar  cultuur@power-amersfoort.nl.

Bij annulering door Power wordt geld teruggestort.

Bij annulering door deelnemer mag een ander de plaats innemen, zelf de financiën regelen. Geld wordt niet teruggestort.

Datum/Tijd: do 14 november 2024, 14:00 - 16:00
Capaciteit: 30 mensen
Aantal reserveringen: 3
Nog beschikbaar: 27

Aanmelden voor deze activiteit

€6,00