Start Senia leesclub geschiedenis in Bibliotheek Het Eemhuis (Extern)

Datum/Tijd: wo 16 oktober 2024, 19:30 - 21:30

 

een duik in de geschiedenis

Christiaan Huygens, Wilhelmina, het Nederlands slavernijverleden… Er zijn zoveel historische onderwerpen om je in te verdiepen. Sluit je aan bij een leesclub geschiedenis. Want samen over de geschiedenis praten is leuk én verrijkend.

welke boeken?

Van de oudheid tot en met de moderne geschiedenis, het aanbod aan geschiedenisboeken is gevarieerd. Elk jaar worden hieraan nieuwe titels toegevoegd. Door het veelzijdige aanbod lees je in een leesclub ook boeken die je normaal gesproken niet zo snel zou kiezen.

verdiepende besprekingen

Van alle boeken zijn handige leeswijzers beschikbaar. Deze geven informatie over de auteur, stijl, context en recensies. Ook zijn hierin inspirerende vragen en discussiethema’s opgenomen. De leeswijzers garanderen verrijkende boekbesprekingen

leesclubs van Senia
Senia organiseert in heel Nederland leesclubs literatuur (ook Engels, Frans en Duits), biografieën, poëzie, natuur, filosofie en (kunst)geschiedenis. De meeste leesclubs lezen en bespreken zes à zeven boeken per jaar. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Leesclubs kiezen jaarlijks een aantal titels om te lezen en te bespreken uit boekenlijsten die door deskundigen van Senia worden samengesteld.
Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl

leeskringenservice Bibliotheek Eemland

Leesclubs kunnen bij de Bibliotheek Eemland eenvoudig gebruik maken van de leesclubservice. Dan leen je een leeskoffer met boeken voor jouw leesclub.

praktische informatie
Belangstellenden zijn welkom op woensdagavond 16 oktober, aanvang 19.30 in de bibliotheek Het Eemhuis, Eemplein 71 in Amersfoort.

De toegang is gratis.
Graag vooraf aanmelden via 
liesbeth.ram@senia.nl

 

 

Datum/Tijd: wo 16 oktober 2024, 19:30 - 21:30

Deze activiteit is al geweest