Augustus is inmiddels voorbij, evenals de meeste vakanties, al geldt dit natuurlijk niet voor ons als Prettige Oudere Generatie. September is écht nog een maand waarin veel mensen op pad gaan. Leuk, al die gesprekken vrijdag jl. over vakanties en andere uitjes. Ook werd er teruggeblikt op de leuke Power-zomerborrel en de gedachtewisseling aldaar over de nabije toekomst. Geanimeerd werd er gesproken over trips dichtbij en verder weg en via een boek van Rosita Steenbeek over Julia, de dochter van keizer Augustus, belandden we bij de Amersfoortse schilder Caspar van Wittel (1653-1736) ook bekend als Gaspare Vanvitelli. Boeiend om de kennis over en weer door uitwisseling te vergroten en wellicht is “Vanvitelli en Rome” een onderwerp om op een najaars- of winteravond eens nader bij stil te staan.

Tineke Boudestein droeg de nieuwe badge van gastvrouw en dat werd gewaardeerd, zeker door de nieuwkomers. Aan de andere tafel werd eveneens gesproken over vakanties, maar ook over het wennen in Amersfoort als nieuwe woonplaats. Mooi om daar over en weer ervaringen in te delen. Fijn dat ook weer meer mannen op de koffie komen. Als vanouds was het team van het Stadscafé weer bijzonder gastvrij en dat draagt bij aan fijne gezamenlijke momenten.

Afhankelijk van de inspiratie zullen we af en toe wat impressies van de koffietafel in deze nieuwsbrief delen. Het is mooi dat we inmiddels met 6 gastvrouwen (Tineke, Emmy, José, Sophie, Anny, Tineke) en 1 gastheer (Nico) zijn, maar zeker voor de woensdagse koffie is extra hulp bijzonder gewenst. Welke man of vrouw sluit zich daarvoor aan? Graag een bericht naar nicovannimwegen@icloud.com die het rooster verzorgt. Voor de onderlinge communicatie is er een WhatsAppgroep.

Een fijne septembermaand toegewenst,
Tineke Boudestein en Tineke van Nimwegen