Een delicaat kanten kraagje uitgehakt in albast, een zacht zoemende uitvergroting van een ballonzaadje dat ‘ademend’ in de ruimte hangt, een virtueel meisje dat over de gevel kruipt, een ‘dagboek’ van eindeloos opkomend en afgaand water en nachtelijke verstilde landschappen in olieverf die schijnbaar zonder levende wezens toch vibreren van verwachting: een kleine greep uit de werken in de expositie De troost van schoonheid.

De troost van schoonheid

Expositie in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort
van 29-8-2024 tot en met 06-10-2024

Feestelijke opening: zaterdag 31 augustus, om 15:00 uur door Ronald Ruseler

 

Met De troost van schoonheid wil LKG de Ploegh in het Rietveldpaviljoen in Amersfoort een plek creëren waar bezoekers even los kunnen komen van de hectiek van alledag. De wereld is de laatste jaren heftig in beweging en veel mensen hebben juist nu behoefte aan rust, stilte, schoonheid en ja, zelfs troost.

De werken in de tentoonstelling willen die gevoelens oproepen en de bezoekers even verlossen van de stress, snelheid en druk van deze tijd.

Curatoren Cilia Tel en Willemijn Faber van Artvark hebben 15 kunstenaars uitgekozen wiens werk de bezoeker even tot rust laat komen in een wereld die heftig in beweging is. Het uitgebreide en interessante publieksprogramma maakt het geheel voor een breed publiek toegankelijk.

Het publieksprogramma bestaat naast rondleidingen door de curatoren en kunstenaars o.a. uit een workshop dichten, een cultureel café, theater, film, een stiltewandeling en een nevenexpositie door kunstenaars met een beperking.

Volledige agenda, aanvangstijden, locaties, aanmelden en informatie: deploegh.nl en 033rietveldpaviljoen.nl

Deelnemende kunstenaars: Warffemius, Rian Peeperkorn, Ronald van der Meijs, Annesas Appel, Sabrina Charehbili. Annet Neijmeijer, Frits Nolte. Thijmen van Kooij, CellaVie L*A*B, Lynne Leegte, Janine Eshuis, Koen Ebeling Koning, Sari Piek, Anton Havelaar en Suus Kooijman.