Senia: Informatiebijeenkomst Moderne literatuur (Extern)

Datum/Tijd: do 5 september 2024, 10:30 - 12:00

lezen lezen lezen…

‘De herinnerde soldaat’ van Anjet Daanje, De terugkeer’ van Esther Gerritsen, ‘Raam, sleutel’ van Robbert Welagen… Heb jij ook nog zoveel boeken op je leeslijst staan? Een leesclub is de perfecte manier om (meer) te gaan lezen. Het aanbod aan moderne literatuur is groot en divers. Van Nederlandse en buitenlandse literatuur, gevestigde auteurs en debutanten. De lijst wordt elk jaar aangevuld met nieuwe titels. Door het veelzijdige aanbod lees je in een leesclub ook boeken die je normaal gesproken niet zo snel zou kiezen.

Leesclubs van Senia
Senia brengt mensen samen in leesclubs door heel Nederland. Er zijn o.a. leesclubs literatuur, biografieën, filosofie, (kunst)geschiedenis. Leidraad voor de leesclubs zijn keuzelijsten die zijn opgesteld door deskundigen. Daaruit worden 6 à 7 boeken per jaar gelezen en besproken aan de hand van leeswijzers met discussiepunten die het gesprek structuur geven. Elke leesclub bepaalt zelf waar en wanneer de groep bij elkaar komt: overdag of ’s avonds, wisselend bij iemand thuis of op een vaste plek.

Tijdens deze bijeenkomst ontmoet je andere leesliefhebbers en kun je ontdekken of de leesclub moderne literatuur iets voor jou is. Ben je enthousiast geworden en wil je met de andere deelnemers een leesclub vormen, dan gaan we direct aan de slag. We gaan afspraken maken over hoe vaak de leesclub bij elkaar wil komen, dagdeel en data, welke boeken gaan we bespreken, etc.

Wanneer? Op donderdag 5 september aanvang 10.30 uur vindt in samenwerking met de bibliotheek een informatiebijeenkomst plaats over een leesclub Moderne literatuur.

Waar? In de Bibliotheek Hoogland, Engweg 7.

Informatie en aanmelden via liesbeth.ram@senia.nl

 

Datum/Tijd: do 5 september 2024, 10:30 - 12:00

Deze activiteit is al geweest