Korte wandeling door de Korte Duinen

2 plaatsen beschikbaar
Datum/Tijd: di 10 september 2024, 10:30 - 14:00

We beginnen het wandelseizoen met een wandelroute door het buitengebied van Soest, te weten de oranje paaltjesroute door de Korte Duinen. Het natuurpad begint op het parkeerterrein van het voormalige ziekenhuis Zonnegloren aan de Soesterbergsestraat. Wij lopen de verkorte route van 8 km. Het wandelgebied ligt op de Noordwestflank van de Utrechtse heuvelrug. Ongeveer 500 na Christus vestigden zich landbouwers in dit gebied. Als gevolg van het vele kappen en branden ontstonden heidevelden en zandverstuivingen. De mens gebruikte de heide als graasgebied voor de schapen. Schapenmest was nodig om op de arme zandgronden gewassen te verbouwen. Aan die tijd herinneren de schaapskooien in Soest en de Schapendrift. Deels door aanplanting, deels door natuurlijke oorzaak veranderde de hei in bos. Op de stuifzanden groeide eerst buntgras gevolgd door andere pionierplanten.

We starten de wandeling om 10.30 bij het parkeerterrein van het voormalige ziekenhuis Zonnegloren aan de Soesterbergsestraat in Soest.
Na afloop van de wandeling gaan we lunchen bij het restaurant de Soesterduinen, Soesterbergsestraat 188.

De wandeling wordt begeleid door Sylvia van Velzen, tel 06 818 966 52. Ik loop een rustig tempo!

Aanmelden is mogelijk vanaf 20 augustus, uitsluitend via het aanmeldformulier, dat dan hieronder verschijnt.
Geef in het veld `Opmerkingen` aan of je mee luncht, je over een auto beschikt en iemand kan meenemen of dat je wil meerijden. Geef ook aan in welke wijk je woont en je telefoonnummer. Dat is handig voor het afspreken van samenreizen.

Mocht deze wandeling zijn volgeboekt en wil je op de reservelijst komen, mail dan je naam en telefoonnummer naar wsvanvelzen@gmail.com. Wil je je afmelden, mail dit dan naar hetzelfde mailadres of bel naar 06 818 966 52.

Datum/Tijd: di 10 september 2024, 10:30 - 14:00

Deze activiteit is al geweest