‘Je bent schrijfster en je komt op de Power zomerborrel, redenen genoeg om je te vragen of je bereid bent om een korte sfeerimpressie te schrijven van de borrel.’

Deze vraag krijg ik via de mail terwijl ik op vakantie ben in Engeland. Het land van Agatha Christie en Midsummer murders, het genre waarover ik – onder de naam Jet van Vuuren – schrijf. Ik stem in met het verzoek van Joke, maar vraag me tegelijkertijd af of ze weet dat ik detectives schrijf en geen journalistiek werk doe.

Als ik op een evenement of borrel kom, dringt zich meestal wel een plot op met tenminste één moord en vele verdachten. Op de jaarlijkse Powerborrel moet ik mezelf dus dwingen mijn misdadige brein even uit te zetten en op zoek te gaan naar fijne sfeerimpressies en goedgemutste mensen. Dat blijkt niet moeilijk. Op het zonnige terras van Dutch Biz waar de borrel plaatsvindt, straalt men positiviteit en belangstelling naar elkaar uit.

Positief is ook het verhaal van onze voorzitter, Bertien. Power bruist en is altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen, is de teneur van haar verhaal en welkomstwoord. Die uitdagingen mogen de nieuwe leden (waaronder ik en herkenbaar aan een rode stip op mijn naambordje) met elkaar aangaan in een korte brainstormsessie. Ons groepje heeft meteen fantastische ideeën, ze zijn heel divers. Van bordspelletjes-middagen tot mannenpraatgroepen (waar vrouwen niet worden uitgesloten 😉 ;-)) en bovenal gericht op het samen ondernemen. Het valt me ook op dat er nog jonge, werkende powerleden zijn die graag zien dat er meer activiteiten in het weekend komen. Al onze voorstellen komen na afloop naast die van de andere groepen te hangen en iedereen kan zijn of haar mening daarover geven in de vorm van een sticker.

Ik dwarrel in de tussentijd nog wat rond, de sfeer proevend en gesprekken voerend voor mijn verslagje. De uitwisselingen zijn interessant en gaan veelal over het leven en de tijd die ons nog rest. Hoe word je leuk oud? Dat is de vraag van deze middag die ik mezelf in dit gezelschap stel. Het antwoord: met een scherpe geest, nieuwsgierig naar de wereld om je heen, actief, sportief, creatief, en met elkaar! Kortom, ik ben heel benieuwd naar de uitslag van alle nieuwe ideeën en hoe zich dat straks vertaalt in een plot …

Weliswaar (nog) zonder moordplannen, maar met een heerlijk Midzomermiddaggevoel fiets ik na afloop huiswaarts.

Hennie de Groot